Стилове и модели на облеклото

Рокля от бюстие - класическа съблазън

Рокля от бюстие - класическа съблазън

присъединете се към дискусията

 
Съдържанието
  1. Удобства
  2. Кой е подходящ?
  3. Популярни стилове
  4. дължина
  5. Какво да облека?
  6. грижа

Името "бюстие" дойде при нас от френски. Тя произлиза от думата buste, която се превежда като "гърдите". Първоначално, бюстието е тип бельо. Беше кръстоска между корсет и модерен сутиен. Неговата мисия беше да спусне кръста и да подкрепи гърдите.

Днес бюстието е безценен сутиен, който се носи предимно за отворени вечерни рокли. Въпреки това, с течение на времето, бюстие от бельо е мигрирало към категорията на обикновените дрехи. Все по-често можете да намерите бюстие и бюстие, които са станали самостоятелни дрехи.

В тази статия ще ви разкажем за бюстиените рокли: за това какво представляват те, кои са подходящи и с какво се комбинират.

Удобства

Така че, роклята на бюстието е своеобразен хибрид на рокля и сутиен. Характеризира се с отворена без презрамки и ръкави, както и с корсаж, изработен във формата на чаши.

Роклята на бюстието често има доста откровен деколте, така че с право се счита за един от най-секси артикулите на дамския гардероб. Тя може да се побере фигура, и може да има пухкав пола, но върха винаги остава възможно най-отворени. Цялото внимание е съсредоточено върху раменете, гърдите, ръцете и шията, затова, когато поставите подобна екипировка, трябва да сте сигурни, че тази област изглежда перфектно.

Кой е подходящ?

Роклята на бюстието трябва да се третира много внимателно: въпреки зашеметяващо красивия външен вид, тя може да развали изображението, ако изберете грешен модел. Особено внимание трябва да се обърне на деколтето и ръцете, защото роклята поставя всичко на показ. Ако имате много пълни рамене и ръце, над гърба могат да се съберат грозни кожни гънки. В този случай е по-добре да се откаже от рокля с по-голяма здравина (изходът е да се хвърли елегантен сако или палто над него).

Луксозните гърди като рокля могат да присъстват в най-благоприятната светлина. Много е важно обаче да се избере подходящия размер: ако елечето е прекалено стегнато, ще има усещане, че гърдите ще изскочат от него.

Най-хубавото е, че роклята за бюстие седи на момичета с пясъчен часовник и правоъгълник. Ако принадлежите към последния тип, съветваме ви да изберете модел с пълна пола, за да направите фигурата по-женствена. Пълна пола също ще помогне за балансирането на широките рамене.

Популярни стилове

  • Монтаж. Роклята, която повтаря контурите на една фигура, изглежда необичайно привлекателна. Вярно е, че трябва да се носи само ако вашата фигура е близо до идеала.
  • Баските. Днес рокли с баски са на върха на популярността. Този декоративен елемент придава на изображението малко кокетност. В допълнение, баската перфектно маскира пълнотата в кръста.
  • С пълна пола. Роклята с тесен връх и пълна пола прави момичето приличащо на грациозно цвете. Особено добре този стил изглежда на миниатюрни, тънки дами.
  • С миризма. Рокли с миризма еднакво добре седят на различни типове фигура, затова те могат безопасно да носят и пишечки, и тънки хора. Миризмата е незабележим и елегантен детайл, който успешно оживява образа.

дължина

Роклята-бюстие по правило е вечерна или коктейлна версия на роклята. Що се отнася до него, няма строги препоръки по отношение на дължината: каква трябва да бъде само полата, която решите, въз основа на характеристиките на фигурата и формата на събитието.

дълго

За най-тържествените поводи трябва да се избере по-бюстие с пола до пода.В такава рокля би било подходящо да се яви на сватба (дори и на твоя собствена), на вечерен прием или на представянето на наградата. Полата може да бъде пухкава, но бюстието изглежда по-елегантно с полу-свободно или прави, течащо дъно.

MIDI

Облечи със средна дължина подхожда почти на всичко, така че се счита за универсална ваканционна опция. Удобно е да се движите в него, така че често се поставя там, където се планират танци до сутринта. Роклята до коляното може да има всякакъв силует. Популярни модели с пола, стегнати бедра, с пола пакет, и пола звънец.

кратко

Една по-красива рокля с мини-пола е друга версия на "танцовата" рокля. Благодарение на своята откровеност, той е подходящ изключително за неформални събития. Рокля, която напълно голи ръце, рамене, горната част на гърдата и значително отваря крака, не всяко момиче се осмелява да се облича. Най-вече, къса рокля от бюстие е подходяща за притежателите на фина фигура и стройни крака.

Какво да облека?

бельо

Под облеклото на бюстието трябва да изберете най-незабележимо бельо с гладка повърхност, без дантела, бродерия и други декорации. Има специални сутиени за това облекло, но ако елечето е достатъчно дебело, можете да го направите и без тях.

дрехи

Роклята за бюстие е самостоятелно облекло, което не се нуждае от допълнителни детайли, освен необходимите аксесоари. Въпреки това, ако сте срамежливи за голи рамене или хладно на закрито, можете да си сложите яке, болеро или красив пистолет, който съответства на стила на роклята.

аксесоари

Избор на бижута и аксесоари за рокля-бюстие, е много важно да се спре навреме, така че искате да носите всички най-добри и красиви неща за такава необичайна рокля. На мястото ще има малка чанта на верига или малък съединител. Ако роклята не е декорирана с богат декор, чантата може да бъде украсена с дантела, мъниста или кристали. За силно декорирана рокля е по-добре да изберете нещо по-просто.

Роклята за бюстие отваря деколтето и е чудесен начин да покажете любимите си колиета и висулки. Благодатта на ръцете може да се подчертае с помощта на оригинални гривни. Не забравяйте за обеци: тя може да бъде като кратки шипове, и масивни висулки. Истински бижута могат да заменят висококачествените бижута.

обувки

Облечи бюстие - това е облеклото, което не може да съществува без съпровод под формата на обувки с висок ток. Колкото по-висока е петата, толкова по-грандиозно ще изглеждате. Въпреки това обувките могат да бъдат заменени със стилни сандали - вашият образ няма да загуби от това. Ако по някаква причина не можете да носите обувки с токчета, носете балетни жилища смело (но избирайте само тези, които ще украсят крака, правейки го по-елегантно).

грижа

Много от съвременните материали, от които се правят рокли, изискват особено внимание. За някои неща има забрана за измиване в пералната машина, предене или гладене. Ето защо е много важно да следвате инструкциите, посочени на вътрешния етикет - в противен случай това може да стане за еднократна употреба.

Напишете коментар
Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. За здраве, винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

отношения