Стилове и модели на облеклото

Саронг - ефектен елемент от плажния гардероб

Саронг - ефектен елемент от плажния гардероб

присъединете се към дискусията

 
Съдържанието
  1. Удобства
  2. Как да се връзвам?
  3. Какво да облека?
  4. аксесоари

В плажната мода има много възможности за облекло от цял ​​свят. Ако парео се превърна в позната част от летния гардероб, тогава те все още гледат саронг.

У дома, тя може да се нарече по различен начин, включително "Mundu".

Саронг е квадратен или правоъгълен шал с доста дълга страна - около 2 метра.

Именно по нейната дължина саронгът се различава от пареото, което вече е станало част от нашия живот. Най-дългата страна на пареото обикновено е 1,4 m.

Има много начини да се обвърже саронг, така че един такъв шал може да замени няколко неща. За туристите многофункционалността е много важна, затова ви съветваме да обърнете внимание на това!

Удобства

За коренното население саронгът е пълно облекло, средата между пола и рокля. В различните нации това е само женската или само мъжката част на гардероба, а останалите имат всичко. В зависимост от стабилността на националните традиции саронгът се превръща в празничен и религиозен костюм, който обикновено се носи в изключителни случаи или се превръща в отличителен елемент на аборигенските хора, представлявайки неразделна част от ежедневното облекло.

Местните хора използват носни кърпички от практически естествени тъкани от традиционни цветове, а туристите избират леки, послушни и летящи саронги, изработени от памук, коприна, шифон, сатен. Специалните пръстени и катарами фиксират саронг, който е много удобен за носене. Тайните често фиксират тъканта на тялото, имитирайки панталоните.

Специалната благодат, която облеклото дава на жените, плавните движения и способността лесно да променят формата си, направиха саронг обекта на интерес на дизайнерите. По този начин лятният гардероб се допълва с универсален и красив детайл, който придава на образа мистерия. Необичайните цветове, техните комбинации и изящни модели също бяха измислени, за да приличат на шалове.

Освен традиционните методи за боядисване и тъкане на нишки, те започнаха да използват живопис върху тъкани (например батик или икат).

След като е донесъл саронг, той може да се превърне в художествен предмет (чанта, шал) или дори вътрешен предмет (под формата на завеса, покривало, панел, покривка за маса). И можете да поставите в куфар, чакащи за нови пътувания.

Как да се връзвам?

Саронг има голям размер, така че ако имате въображение, можете да създадете романтични или етнически образи. Най-често саронгът е свързан с бедрата или кръста, като пола.

Обмислете обичайните начини за обвързване със саронг. Много от тях са прости и няма да отнемат много време.

Карибска версия

Позволява ви да изберете височината на шала по тялото: на бедрата или високо под гърдите. Обръщайки носна кърпичка, трябва да завържете опашките пред възела (можете да ги оставите свободни и да се скрият). По-елегантният начин е различен в това, че възелът е преместен: един край е взет и като втората опашка за възела, те просто пресичат парче плат по върха. Останалата част от материята е подредена като миризма, нежно го завива около кръста и маскира възела.

Тайландска версия

Те подреждат тъканта вертикално, увиват краткия край около тялото и го връзват отпред. Дъното на шал е усукано от едната или от двете страни, краищата са вдигнати до кръста и първият възел е скрит от тази драперия. Можете да държите тъканта под краката, така че харем панталони. Тази опция е надеждна и лесна за използване.

В бирма

Зашийте саронг по късия ръб, като излезете през дупките.Носещи "тръба", пресичаща "опашките" по горния ръб, свързвайки ги отпред, се получават гънки, които изглеждат навътре. Върху опашките на възела. Този метод ще помогне за превръщането на шал в пола или рокля.

Най-простият вариант е да сгънете тъканта, увийте тъканта около бедрата и завържете горните ръбове. Така че миниполата ще бъде готова. Красиви асиметрични поли се получават чрез добавяне на квадратен саронг.

Майсторските класове ще ви помогнат да направите роклята за секунди:

  • След като сте пропуснали тъканта зад гърба си, пресечете горните краища на гърдите си, превъртете ги в нишки и ги вържете на шията си.
  • Оставете един ръб отстрани, повдигнете саронга върху гърдите, задръжте шала зад гърба си и го увийте около тялото, ще имате припокриване на тъканта на гърба. Опитайте се да оставите долния ъгъл на шалчето над тъканта. Вторият горен ъгъл също може да бъде от страната. Тези краища ще служат като ремъци: повдигнете ги нагоре от под мишниците, завържете ги в задната част на врата.
  • По същия начин, по-къса кърпичка може да бъде завързана на едното рамо: средата на саронга е ориентирана към едната страна, от друга страна, подмишниците се припокриват с тъканта, ъглите на шалчето се сгъват в плитки след този кръст, вдигат се до рамото и се завързват отгоре. Оказва се, че е асиметрична рокля в античен стил.

Това са най-популярните начини. Струва си да експериментираме, за да намерим своя собствена версия, защото добре подбран модел и правилно обвързан саронг ще добавят елегантност към фигурата.

Например, дами с великолепна бюст по-добре да завърже саронг като пола, а с миниатюра - да направи възли на гърдите. Правилната пълнота ще помогне за правилния вертикален или диагонален модел. Добавете кърпа за растеж, завързана над кръста. Колкото по-тясно са раменете, толкова по-висок трябва да бъде саронгът.

Какво да облека?

Местните хора носят тези поли със специални блузи. Но останалата част от света предпочита да използва саронг като част от плажното облекло, съчетано с отделни и монолитни бански костюми, върхове и светли обувки.

Елегантни и ексклузивни шалове могат да се носят на летни партита като рокля, допълваща облеклото с сандали на петата или платформата. Обикновени джапанки и плажни джапанки завършват всеки вид със саронг. Ще има интересни варианти с обувки на вратовръзки, когато лентите, ремъците „прегръщат” краката.

аксесоари

Като се има предвид спецификата на такова лятно облекло, от аксесоари можете да останете в шапки, ленти за глава и шалове. Ярките бижута ще намерят своето място. Тя може да бъде евтин бижута, цветни обеци, гривни, масивни колиета от камъни или стъкло. Интересни комплекти черупки, корали, пера.

Плажни изображения като торбички от естествени материали: памук, слама и др. Големи или малки, твърди или меки като kotomotochki, най-разнообразни форми - това зависи от вашите предпочитания и необходимост.

Специалните копчета за закопчаване помагат за сигурно обезопасяване на облеклото, както за шалове. Те се предлагат в различни форми, което ви позволява да направите изображението още по-изтънчено и елегантно. Поставяйки на саронг като рокля, можете да го препашете. Съвременната интерпретация позволява това.

Летният образ не е без големи слънчеви очила, защото такива очила ще ви предпазят очите от изгарящите лъчи. Саронгът като облекло е не само почит към модата и красотата, но и много функционално удобно нещо, което може да се превърне в основен елемент на образа. Струва си да се сдобиете с чифт саронни шалове, за да промените външния си вид всеки ден!

Напишете коментар
Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. За здраве, винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

отношения