Стилове и модели на облеклото

Как да изберем сватбена рокля?

Как да изберем сватбена рокля?

присъединете се към дискусията

 
Съдържанието
 1. Правила за подбор
 2. дължина
 3. мода
 4. За бременни жени
 5. За пълно
 6. цвят
 7. аксесоари
 8. прическа
 9. Грим

В живота на всяко момиче има един и същ човек, с когото тя е готова да върже възела. Често се случва младоженците да вземат клетва пред висшите сили и да отидат в църквата, за да се оженят. Какво трябва да бъде сватбена рокля и как да го изберете правилно?

Правила за подбор

Ако решите на сватба, тогава трябва да обърнете внимание на определени правила за избор на сватбена рокля:

 • За сватбената церемония няма да се побере екипировка, прекалено голи ръце, рамене, гръб, крака и гърди. Роклята трябва да бъде затворена или допълнена с болеро.
 • Същото се отнася и за дължината - тя трябва да е под коленете. Не можете да носите сватбена къса и стегната рокля.
 • Не е необходимо да се избира рокля с фантастична украса. Деликатна бродерия, перлени мъниста или драперия ще бъдат точно така.
 • Сатен, шифон, гипюр или друга материя са подходящи за тъкани, но трябва да обърнете внимание на облеклото, за да изглежда естествено и просто.
 • Ергономичен модел за сватбата ще бъде рокля с прави или леко разкроени срезове.
 • Влакът е елемент от сватбеното облекло на католиците, така че не е напълно подходящ за православните църкви.
 • Ръководителят задължително е покрит с шапка.
 • Умереността в облеклото продължава в незабележим грим и скромни, но удобни обувки.

дължина

Много от тях са свикнали да приемат, че най-добрият вариант за сватбата е дължината на макси. Красива, тържествена, скромна. Дължината на пода, разбира се, е актуална по всяко време, но църквата не забранява рокли със средна дължина, стига коленете да са затворени.

Дългата рокля от дантела или сатен ще изглежда грациозно, елегантно и просто превъзходно. Можете да добавите към него лек воал или дантелен шал на главата и раменете.

Особено популярни са трансформиращите се рокли, в които полата може да променя формата си или да разкопчава. Сред тях можете да намерите модел на подходящ стил за сватбата, както и за тържественото събитие. Подвижната пола ще реши проблема с дължината, ако сте любител на късите рокли.

мода

Рокли в стила на принцесата и годината са много рядко избрани за сватбата. Смята се, че не е пухкава пола, която ви позволява да демонстрирате скромността на булката. И все пак модните тенденции са повлияли на моделите на сватбената рокля. Допустимо е да се избере рокля с ръкави и деколте от прозрачна тъкан.

С ръкави

Сватбената рокля може да бъде направена с различни форми на ръкави: фенерче, прави, заоблени, дълги или къси.

Нежността и женствеността духа от рокли с дълги ръкави. Най-добрият вариант е да бъде рокля с дантела лиф и ръкави, както и модели от сатен.

Ако вашият избор е на модел с къс ръкав, тогава встрани трябва да добавите ръкавици, които съответстват на цвета и материала.

затворен

Според каноните на църквата, една рокля, покриваща ръцете, раменете, гърдите и краката, би била идеална за сватба. Рокли от затворен стил ще бъдат подходящи за скромни и сериозни момичета, които искат да изглеждат перфектно. И ръкавите и листата на гипюра разреждат тежестта.

дантелен

Сватбени рокли от дантела и гипюр подчертават крехкостта и нежността на момичето. Такава сватбена рокля ще бъде изискана и богата.

Друго предимство е, че поради лукса на материала, облеклото не се нуждае от специални декорации и допълнения. Роклята може да се шие от ажурни платове или да се декорира от тях.

прост

Простотата и красотата на роклите без излишни набори подчертават невинността на булката, придават й нежност и женственост. Това облекло ще бъде най-оптималното за сватбената церемония. Една обикновена сатенена рокля с дантелен воал ще бъде най-печелившата опция.

За бременни жени

Ако сватбата ще се случи по време на бременност, трябва внимателно да изберете силуета. В първите месеци на бременността най-добрият вариант би бил облеклото на А-линия или гръцка рокля с висока талия, която ще скрие корема.

Тъй като бялата рокля, според религиозната догма, може да се носи само от девица, момичетата в позицията трябва да изберат рокля от други светли цветове.

За пълно

Необходимо е да се подхожда внимателно към избора на модел, като се вземат предвид особеностите на конституцията. Универсален гръцки силует ще скрие почти всички недостатъци в корема, а облеклото A-силует визуално ще коригира недостатъците в бедрата.

Ако имате ясно дефинирана талия, опитайте с рокля на русалка силует.

Dress-trapeze скриват широките хълбоци и визуално правят раменете по-широки.

цвят

В допълнение към традиционния бял цвят, костюмите на всякакви леки и деликатни тонове са идеални за сватбата: розово, кремаво бежово, млечно, зелено, синьо.

Невалидна за сватбени рокли с тъмни цветове.

Бялата рокля е традиционното решение за сватбата, така че това облекло никога няма да загуби. В допълнение към символиката на бялото, тя също върви добре с тена на булката. Така че, ако сте успели да отидете на море или в солариум преди сватбата, бял костюм ще изглежда много добре на бронзовата кожа.

аксесоари

обувки

Не забравяйте да обърнете внимание на обувките, в които ще издържите цялата сватбена церемония. Тя трябва да бъде скромна и удобна ниски токчета, защото над главите ти ще има корона.

Не е необходимо да прибягвате до избора на обувки с ярки и привлекателни детайли, тъй като те не могат да се впишат в просто изображение.

прическа

Можете да използвате завеса, полупрозрачен шал или нос на главата, както и шапка като прическа на сватбата. Също така модерното решение ще бъде качулка от дантела или украса.

Можете да допълвате изображението с помощта на други аксесоари, например, като използвате ръкавици с всякаква дължина, гривни от естествени цветя или нос на раменете.

Тежестта и простотата на сватбената рокля предполага покрити рамене и ръце, но това не означава, че роклята трябва да бъде глухо затворена. Изберете дантела болеро, шал или удължен воал за вашата рокля и няма да се наложи да се откаже от отворени модели.

прическа

Прическата също трябва да бъде проста, така че да не се разваля много под шапката, с която ще покриете главата си. Ако прическата се допълва с воал, тогава не е необходимо да покривате главата допълнително - най-важното е, че покривалото покрива върха на главата.

Много хубаво изглежда свежи цветя в косата и като декорация.

Грим

В съвременния свят не можеш да направиш без грим, затова трябва да ходиш на църква с умерен и прост грим. Най-добрият е лекият естествен грим, но не бива да рисувате устните си, тъй като трябва да целунете иконата и разпятието.

И най-добрият вариант би бил да се изясни този въпрос със свещеника.

Сватбата е много отговорно събитие и най-важното решение в живота на младите хора. Затова си заслужава да го вземете с цялата си сериозност и по всички въпроси - грим, дължина на роклята, аксесоари, шапки и т.н.

Напишете коментар
Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. За здраве, винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

отношения