Стилове и модели на облеклото

Рокля с баски - грандиозно изображение

Рокля с баски - грандиозно изображение

присъединете се към дискусията

 
Съдържанието
 1. Кой е подходящ?
 2. Баски плюсове
 3. Опции баски
 4. Облекло за ножница
 5. С ръкави
 6. С влак
 7. платове
 8. дължина
 9. Популярни цветове
 10. нощ
 11. сватба
 12. Трябва ли да нося пълно?
 13. Какво да облека?
 14. аксесоари
 15. обувки

Какво е баска, познава всяко момиче, което се стреми да следва модата. Ако досега не сте се срещали с този облекло, нека обясним: баската е широка примамка на кръста на рокля или пола.

Той е кръстен на баската в чест на нацията, населяваща един от регионите на Испания - баските, тъй като тя е традиционна част от националната им носия. В средата на миналия век баските станаха невероятно модерни, но се използвали като рокля за наметала и палта.

Тогава тази дреха беше забравена за дълго време и те се сетиха за нея съвсем наскоро. Днес рокли с баски са много популярни.

Кой е подходящ?

Баска е не само декоративна, но и функционална детайл от роклята. Неговата цел е визуално да коригира недостатъците на фигурите. Баската обикновено се намира точно под линията на талията, като по този начин увеличава разликата между бедрата и талията. За момичетата с „правоъгълна“ фигура този баски имот ще бъде много полезен.

В допълнение, баската ще помогне за балансиране на широките рамене - характеристика на фигурата, която често е при спортисти и само високи момичета. Ако трябва да отклоните вниманието от изпъкналия корем, тогава роклята от баските ще ви помогне с това.

Баски плюсове

 • Наличието на баските помага за маскиране на някои от недостатъците на фигурата - много важно качество за всяка рокля. В допълнение, тази рокля е подходяща за момичета с различна височина и изграждане. Единственото изключение са собствениците на крушовидната фигура. В техния случай баската прави долната част на тялото още по-тежка.
 • Баска е в състояние да украси дори и най-простата рокля. Дълго време тя оставаше на периферията на модата, но сега този сезон подред се появява в колекции от рокли на известни дизайнери. Така че, можете да разчитате на факта, че рокли с баски ще бъдат популярни за дълго време.

Опции баски

Дълга баска подобно на полата, носена над роклята. Това впечатление се засилва, ако баската е направена от тъкан с различен цвят или текстура.

Двойна баска - елемент от два пласта тъкан. Този баски обикновено е по-кратък и по-великолепен от класическия вариант.

Непълна баска, за разлика от твърдото, не заема целия пояс на роклята. По правило това са „крила”, изпъкнали от двете страни на облеклото.

Асиметрична баска - най-модерният вариант на тази рокля. От една страна, тя е по-къса, а от друга - по-дълга. Този тип включва и баските, образуващи един вид запах.

Облекло за ножница

Баската може да украси рокля от почти всякакъв стил, но най-ефективно изглежда на рокли с стеснен силует.

През последните години една рокля с чехли се превърна в истинска класика. Този костюм изглежда невероятно женствен и елегантен. В крайна сметка, случаят сам по себе си е печеливш, а добавянето на баските го прави много сложен. Роклята с чехли е подходяща за различни поводи: от работа до танци, поради което момичетата от цял ​​свят го обичат толкова много.

С ръкави

Спомняме си, че баската първоначално е била използвана като украса за върха на женските дрехи. Може би затова изглежда толкова добре на рокли с дълги ръкави. Основното нещо - че полата не е твърде буйни. По-добре е, ако тя е стеснена, например, "молив". Дългите ръкави придават строгост на облеклото, но кокетните баски компенсират прекомерната сериозност на образа.

Има и модели на рокли с баски, с къс ръкав. В този случай, ръкавите често са в оригинална форма, което прави изображението малко екстравагантно.

С влак

Рокли с влак, като правило, е опция за най-тържествените събития. Доста често такива рокли са избрани от булката, отдавайки почит на европейските сватбени традиции. Наскоро Баска се е вмъкнал в сватбена мода, така че в салоните можете да намерите модели на рокли с баска, плавно превръщащи се във влак. Вижте снимките - тези рокли изглеждат наистина красиви и необичайни. Въпреки това, трябва да се отбележи, че такъв брой хоризонтални линии "изравнявам" фигурата, така че тази опция е подходяща само за доста високи момичета.

платове

За да запази формата си баската, тя трябва да се шие от плътна тъкан или от двуслоен материал. Със същата дреха няма изисквания към тъканта там.

Роклята с балката може да бъде направена от естествена или синтетична тъкан, тънка или плътна, еластична или не. Трябва само да изберете, въз основа на вашите собствени идеи за красота, характеристиките на фигурата, времето на годината и формата на събитието. Можете да комбинирате няколко вида плат в един модел. Например, роклята и батиката могат да бъдат пришити от трикотаж, а ръкавите могат да бъдат направени от гипюр.

дължина

Баска може да присъства на рокля с пола с всякаква дължина - от мини до макси. Но самата баска задължително трябва да бъде по-къса от роклята, в противен случай целият ефект ще изчезне.

Дълги към пода

Роклята с баската винаги изглежда елегантно, но за специални поводи е необходимо да изберете вечерни рокли с пола до пода. Баска изглежда невероятно впечатляваща на тясна дълга пола. Този елемент често е украсен със силуетни рокли с пола, стегнати бедра и драстично разширяващи се надолу. Най-доброто от този стил е подходящ за високи момичета с вида на фигурата от пясъчен часовник.

MIDI

Рокли с пола на средна дължина са най-популярни, тъй като са подходящи за различни ситуации; Те са удобни и елегантни. Роклята с баски стил "миди" изглежда особено добре в присъствието на пола за молив.

Ако такава рокля е направена в сдържана цветова схема и е доста затворена, то е напълно възможно да се появи в офиса в нея. По-ярки облекла са подходящи за неформални срещи.

кратко

Къси рокли - най-добрият вариант за партита, защото в тях е толкова удобно да танцувате! Едно момиче в коктейлна рокля с баска винаги привлича вниманието, защото този елемент носи неповторимия чар на роклята. Баска прави роклята по-закачлива и игрива, така че в такава рокля цяла вечер ще хванеш възхитените погледи.

Популярни цветове

черно

Черна рокля с баска може да бъде и класика на работен гардероб, и рокля за публикуване. Всичко зависи от характеристиките на модела.

Например, къса пола и деколте биха били подходящи в неформална обстановка, а за бизнес или културни събития е по-добре да се предпочете нещо по-строго. Черният цвят в комбинация с баски има способността да моделира фигура, като я спестява от някои недостатъци.

бял

Белият цвят обгръща момичето с ореол на чистота и невинност, независимо от възрастта. Момичетата в бяла рокля предизвикват само положителни емоции у другите, защото този цвят е свързан с добро начало.

А бялата рокля не е непременно сватбено облекло. В допълнение към сватбата има и много други ситуации, в които бяла рокля с балканска би била абсолютно подходяща, например дипломиране, театрална премиера и др.

червен

В никоя друга рокля, жената не се чувства привлекателна и съблазнителна като в червено. Червената рокля е истинско откритие за момиче, което иска да играе ролята на фатална красота.

Тъй като червеното е много изразителен цвят, то трябва да бъде възможно най-просто. Нека баските да бъдат единственият декоративен елемент на вашето облекло.

син

Синият цвят е много изразителен, но в същото време спокоен, поради което е един от най-обичаните от толкова много момичета.

Синята рокля никога не може да бъде вулгарна (с изключение на много откровени модели) - в нея винаги ще изглеждате елегантно. Баска е чудесен начин да оживееш облеклото на синя рокля.

зелен

Зелените обещават да бъдат един от най-модерните цветове през следващите няколко сезона. Най-малко една зелена рокля трябва да се появи в гардероба на всеки, особено след като сред многото налични нюанси на този цвят, всеки от нас ще намери този, който й харесва най-много.

Емералд, тюркоаз, ябълка - рокли с баски изглеждат невероятно привлекателни във всяка цветова гама.

нощ

Вечерните рокли на жените се носят в най-тържествените случаи, когато трябва да се появи във всички блясък. Ако не водиш активен социален живот, шансът да се явиш пред другите в цялата му слава не идва толкова често. Ето защо изборът на вечерни момичета е много внимателен. Вечерната рокля с баски трябва да бъде дълга и не великолепна. Не забравяйте да погледнете стила на русалката с горната част на корсажа и тясна пола, разположена на дъното. Ако роклята е прав силует, обърнете внимание на моделите с баскетски нестандартни форми.

сватба

Сватбената мода също не прескача рокли с баската страна. Напоследък все повече булки избират точно същия стил за най-важното събитие в живота си. Момичетата се ръководят от различни причини: някои искат да следват модата, други - да покажат красива фигура, а други - да скрият наклонения корем. Във всички случаи, рокля с баски ще изглежда много красива и ще помогне да се представят всички характеристики на външния вид в благоприятна светлина.

Много булки отказват традициите и предпочитат къси рокли. В този случай, балканска рокля е чудесен начин да създадете модерен и елегантен сватбен вид.

Трябва ли да нося пълно?

Дебелите момичета, разбира се, могат да носят бални рокли. При условие, че облеклото е избрано правилно, той е в състояние да коригира някои моменти, често ставайки причина за разстройството на дебеличките млади дами. Основното правило е баската да се намира под или над зоната, която смятате за проблемна.

Например, с изпъкнали корем, имате нужда от рокля с баска, която започва почти под гърдата и се изпомпва върху бедрата. Пищните красавици трябва да обърнат внимание на моделите, в които совалката идва от кръста. Във всеки случай, тези, които имат луксозни форми, трябва да избират рокли с широка баска, тъй като малките елементи само подчертават обемите.

Какво да облека?

Можете да комбинирате рокля с баски с различни неща от вашия гардероб. Най-обикновените дрехи могат да играят по нов начин. За да създадете бизнес поглед, носете яке на роклята (но не трябва да е твърде кратко). Много хубава рокля с балканска визия с класически ров и строги обувки. Тънките бежови чорапогащи или чорапи винаги ще бъдат подходящи, но в студения сезон можете да преминете с тесни тъмни чорапогащи. Летните модели се комбинират добре с широки шапки в романтичен стил. Тънка каишка и малка, елегантна чанта ще ви помогнат да завършите изгледа.

аксесоари

Роклята с баската не принадлежи на никакъв стил в дрехите, така че тя се вписва добре с всички аксесоари. Например, черна рокля с кожено яке и големи бижута, изработени от кожа и метал, е напълно хармонично облекло в рокерския стил. Същата рокля с лека яке и помпи обувки е образ, идеален за бизнес жена. Свалете якето си, сложете ярки бижута и сандали с висок ток - в тази форма можете спокойно да отидете на партито.

В търсене на перфектния образ можете да експериментирате с разнообразни аксесоари: луксозни бижута, оригинални бижута, часовници, очила и шалове. В резултат на това определено ще можете да намерите някои интересни стилистични решения.

обувки

Роклята с баскетски не изисква специални обувки. Разбира се, като всяка друга рокля, изглежда най-добре с високи токчета. В крайна сметка, в обувките с токчета, момичетата изглеждат особено атрактивни, а разходката им е просто очарователна. Обувките трябва да бъдат избрани, в зависимост от случая, в който носите рокля. За работа ще бъдат строги офис обувки, за разходка из града - елегантни ботуши, а за празника - ефектни сандали. Цветът на обувките може да е близо до роклята или, напротив, контрастиращ по тон.

Коментари
 1. Lena
  26.02.2016

  Облечи с баска чудесно за корпоративни партита. Той е едновременно строг и същевременно много женствен. Имам черна рокля за този случай, сега искам още една синя.

 2. Маша
  23.02.2016

  Аз също се покланям на тези, които са измислили баските. Просто спасение за моята фигура!

 3. фий
  21.02.2016

  Обичам рокли с баски! Баска дава обем на неизразените ми бедра.

Напишете коментар
Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. За здраве, винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

отношения