Стилове и модели на облеклото

Рокля с камбанка - романтика във всичко

Рокля с камбанка - романтика във всичко

присъединете се към дискусията

 
съдържание
 1. Удобства
 2. Малко история
 3. Кой е подходящ?
 4. С ръкави
 5. дължина
 6. Съвети за избор
 7. Какво да облека?

Жените гардероб със сигурност включва рокли, представени в различни стилове. Една от най-атрактивните, романтични и женствени може да се нарече рокля, полата на която наподобява камбана. Жените носят такива дрехи повече от един век и сега ще разберем защо те са търсени от модни жени днес.

Удобства

Роклите, чийто връх е камбаната, са много удобни и практични. Те имат традиционно подплънки и раздухана пола. В този стил можете да видите бизнес и вечерни рокли.

Най-често срещаните летни модели с камбанка. Тяхната употреба осигурява комфорт в топлината, тъй като долната част на такива рокли не докосва краката. Въпреки това, зимни версии на рокли от този стил също не са необичайни.

За шиене на тоалети от този тип се използват материали, които имат доста твърда текстура. Това може да бъде вълна, лен, кожа, памук или други подобни тъкани. Характеристика на дъното на рокли с камбанка е разширението без драперии и гънки, така че всякакви отпечатъци на такива облекла изглеждат атрактивни и не се накланят.

Малко история

Първите рокли, чиято пола наподобяваше обърната камбана, започнаха да се носят през 17-ти век. Под тях имаше пухкави кринолинови поли, така че облеклото беше обемно и привлекателно. Такива рокли за тържествени поводи бяха създадени с дълги влакове.

С течение на времето дължината на рокли с камбанка започва да намалява, а стегнатият шнур и стегнат корсет са нещо от миналото. Днешните дрехи на този стил са сдържани във формата си, а изрязаният им е много лаконичен. В допълнение, тези рокли са много популярни сред момичетата, които искат да създадат романтичен и женствен образ.

Кой е подходящ?

Основното предимство на роклите в този стил е способността да се скрият бедрата на момичето, така че тези костюми изглеждат добре на красавици с твърде тесни бедра, както и върху жени, чиито бедра имат значително количество.

 • Ако фигурата на момичето прилича на круша, с помощта на камбанка най-обемната част от нея ще бъде скрита.
 • За онези жени, чиито рамене са доста широки (фигурата е подобна на буквата Т), облеклото на този стил ще добави обем в дъното, което ще направи силуета по-пропорционален.
 • Що се отнася до момичетата с „пясъчен часовник“, не им се препоръчва да носят рокля с камбанки с пола, защото в такава рокля красивите им пропорции ще бъдат скрити.

С ръкави

Рокли, чието пола е подобно на камбаната, може да бъде с ремъци, както и с дълги или къси ръкави. Ако моделът на роклята е празничен и елегантен, горната му част може да бъде представена от корсет, а ръкавите липсват.

дължина

кратко

Облеклото от този стил с мини пола обикновено се закупуват за летния сезон. Най-доброто от всички в къса рокля с камбанка пола изглежда тънки момичета, които имат тънки крака. Трябва да се избягват ултракоротките рокли, тъй като те могат да визуално разширят бедрата.

MIDI

Рокли от този стил с дължина до коленете се препоръчват както за слабите момичета, така и за красивите жени с буйни бедра. Моделите със средна дължина са много популярни, при които талията е малко надценена.

дълго

Рокли с позлатена пола до пода са практични и удобни. Обикновено това са летни дрехи, изработени от естествени леки тъкани. Най-често те са представени в ярка гама. Интересно е да се погледне и да се оформи екипировката, в която горната част е монотонна, а дългата пола е колоритна (и обратно).

Съвети за избор

Избор на дължината на роклята с камбанка пола, трябва да се помисли за появата на краката на момичето. Тънките и по-привлекателни ще бъдат, колкото по-къса е роклята, която можете да купите. Що се отнася до среза, първо оценявайте горната част на тялото. Ако шията ви може да се нарече чиста, а ръцете ви са красиви, можете спокойно да изберете костюм с дълбоко кръгло, триъгълно или квадратно деколте. Ако бюстът ви е малък, погледнете моделите, които имат ярък връх и имат декоративен декор в деколтето.

Оттенъкът и цветът на тази рокля се избират според личните предпочитания. За летните рокли най-популярни са светлите или ярки цветове. В бяла рокля с пола с камбанка, едно момиче ще изглежда свежо и младо. Червени рокли по харесване на смели и екстравагантни красавици, а в черна рокля на този стил момичето ще изглежда тайнствено и строго.

Какво да облека?

За рокля с камбанка с пола може да носите подрязани якета и якета, както и облечени блейзери. С вечерен модел на тази рокля изглежда добре болеро с дълги ръкави. В същото време, ако цветовете на роклята са разнообразни, добавката трябва да бъде еднотонна.

Наред с този стил е избрана и чанта, която е предназначена за целта - ако е делово облекло, просторната чанта се вписва в нея, а за елегантната рокля трябва да се избере елегантен съединител.

аксесоари

Излишното количество бижута към роклята с камбанка е излишно. Облеклото и така изглежда празнично и светло. Малка огърлица или дълги мъниста, както и средни обеци, е достатъчно.

С подобни рокли можете да носите кожен колан в цвета на роклята. Ако коланът има контрастен нюанс, това ще помогне да се подчертае талията.

обувки

При избора на обувки, които съответстват на този стил, помислете и за целта на роклята:

 • Ако това е модел на бизнес стил, обувките със средни токчета ще се справят добре с него.
 • Ако имате вечерна рокля с камбанка, можете да носите стилет.
 • Допустимо е да се носят сандали или балети за този тип рокли, в които ще отидете на среща или разходка.
 • За топли модели, високи ботуши от класически стил ще подхождат добре.
Напишете коментар
Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. За здраве, винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

отношения