Стилове и модели на облеклото

Стиловете, моделите и видовете рокли, които крият корема

Стиловете, моделите и видовете рокли, които крият корема

присъединете се към дискусията

 
Съдържанието
 1. Колко дълго трябва да предпочитам: дълъг, миди или къс?
 2. Какви цветове се вписват по-добре?
 3. Малко за тъканите
 4. Какъв цвят визуално коригира формата?
 5. Trim стойност
 6. Какви аксесоари да вземете?
 7. Съвети: скрийте стомаха и страните

Рокля - това е най-доброто облекло за момиче, защото само в него можете да се чувствате наистина привлекателно и желателно. Но, за съжаление, много момичета отказват това облекло заради недостатъци във фигурите. Един от най-често срещаните проблеми е изпъкнал корем. Появата на "корема" не винаги е по вина на момичето. Тя може да се появи не само поради неправилно хранене и пренебрегване на спорта, но и поради раждане или заболяване. В усилията си да прикрият изпъкнали коремчета, момичетата обикновено използват два радикални начина: или носят копита, за да скрият фигурата си, или те се притискат в стегнати дрехи, надявайки се, че ще ги направят визуално по-тънки.

В тази статия искаме да ви разкажем за съществуващите стилове на модни рокли, които скриват корема. Ще научите, че дори и с неидеална фигура можете да си позволите красиви и стилни дрехи.

Колко дълго трябва да предпочитам: дълъг, миди или къс?

Дълги рокли

Визуално издърпайте фигурата, така че те са страхотни, за да скриете корема.

Въпреки това, това свойство на рокли в пода не важи за момичета с много малък растеж. Дългата рокля "Палечка" я прави още по-ниска. Ето защо, ако лекувате миниатюрни момичета, по-добре е да го откажете.

Рокли със средна дължина

Роклите с дължина Midi са подходящи за различни видове тела. Това е най-добрият вариант за тези, които желаят да прикрият изпъкнало коремче.

Полата със средна дължина съблазнително отваря краката, като същевременно скрива всички проблемни области на тялото.

Къси рокли

Това е най-опасната зона за момичета, които са срамежливи от корема си. Мини-полата, особено ако покрива бедрата, хоризонтално разделя фигурата на мястото, където това изобщо не е необходимо. Изберете свободни стилове, които няма да акцентират върху корема ви. Подходяща е и разширена пола с тесни бедра.

За да се избегнат грешки, по-добре е да се откажат от слънчевите рокли, като се определи максимално допустимата дължина за една длан над коляното.

Какви цветове се вписват по-добре?

Цветът на роклята трябва да изберете този, който ви подхожда. Много е важно да запомните, тъй като много момичета, знаейки, че тъмните цветове визуално правят по-тънък човек, mzbegat в гардероба им на ярки цветове. Носещи черна и сива цветова схема, можете, разбира се, да коригирате фигурата, но постоянно да се обличате в тъмни цветове, лесно е да забравите за другите предимства на външния си вид.

Свеж тен, красив нюанс на очите, необичаен цвят на косата - всичко това може да се подчертае с помощта на рокля с правилно оцветяване. Ето защо, ярки, богати или деликатни, пастелни цветове трябва да са във вашия гардероб.

Роклята със странични панели, контрастиращи по цвят, визуално стеснява фигурата - момичетата с корема определено трябва да погледнат този стил. Ако ви харесват рокли с отпечатък, след това изберете модели на вертикална ориентация - такъв чертеж „дърпа“ фигурата.

Малко за тъканите

Ако има изпъкнал корем, трябва да се избягват плътно прилепнали тъкани. Изхвърлете рокли от тънък трикотаж или еластична гипюра. Тези материали не само ще подчертаят всички съществуващи гънки, но и ще добавят нови.Ако обичате ажурните тъкани, изберете модели на рокли с гипюрови ръкави или зона за деколте, но оставете проблемните зони да бъдат покрити с по-плътен материал.

Също така, трябва да се внимава за лъскавите тъкани, тъй като лъскавата повърхност изглежда повече, отколкото всъщност е. Ето защо, копринени и сатенени рокли също трябва да бъдат оставени настрана. Така че, вашият избор е дебел, матов плат, като памук, лен, велур, креп-шифон, батис и др.

Какъв цвят визуално коригира формата?

Не само дължината на роклята, но и нейният цвят могат визуално да регулират формата. Цялата цветова палитра е разделена на две части: едната включва топли нюанси, а другата студена. В същото време един цвят в спектъра може да има както топли, така и студени тонове. Студените нюанси са склонни да визуално правят разстоянието до обекта повече, а топли нюанси, напротив, го намаляват. Ето защо, за да създадете илюзията за намаляване на обема, трябва да изберете дрехи в студена гама.

Да се ​​научите да правите разлика между студени и топли тонове е много лесно. Най-топлият цвят на цветовата палитра е оранжев, а най-студеният - пурпурен. Сега погледнете отблизо цветния вентилатор: частта, която е по-близка до оранжевата, е топла, а тази, която е по-близка до виолетовата, е студена.

Trim стойност

Първоначалната функция на завършване на тъканта е декоративна. Но в случай, че трябва да скриете присъствието на корема, завършването се придава на по-голямо значение, тъй като то превключва вниманието от фигурата към облеклото. Има много видове декорация на дрехи: драперия, дантелени вложки, бродерия, апликации и ресни - все още можете да ги изброите за много дълго време. За да завършите свиренето на ръката си, избягвайте хоризонталните линии и малкия шаблон. Вертикални декоративни шевове или бродерии, драперии, падащи отгоре надолу - това са най-ефективните методи за визуална корекция на фигурата.

Какви аксесоари да вземете?

Аксесоари - това е друг верен помощник в борбата срещу изпъкналия корем. Точно както на финала, те са предназначени да отклонят вниманието. Има няколко възможности за използване на аксесоарите, за да прикриете този недостатък:

 • Неща, които създават вертикални линии, като например дълги кърпи или вериги.
 • Ярки неща, които създават акценти на правилните места, например големи брошки или изкуствени цветя (просто не ги затегнете за талията - по-добре е да изберете зона за деколте за това).
 • Използвайте различни ленти. Широки ремъци, корсети трябва да се поставят директно върху талията, а тънките - малко по-високи и носени с просторни рокли със свободен разрез.

Съвети: скрийте стомаха и страните

 • Коригиращо бельо - Това е нещо, което дамите с проблемна талия трябва да носят, ако не всеки ден, тогава поне в случаите, когато трябва да изглеждате най-добре. Коланът е от различен тип - отделен отгоре и отдолу, или солиден модел, наподобяващ гащеризон.
 • Развивайте правилната стойка: Веднага щом започнем да се поклащаме, коремните мускули веднага се отпускат и стомахът “изпада”. Опитайте се да се облягате на гръбначния стълб при ходене: тогава стомаха автоматично се стяга и изглеждате по-тънки.
 • Обърнете внимание на предимствата на вашата фигура и нейните недостатъци ще станат по-малко забележими. Какво ви харесва най-много за себе си? Може би това е великолепен гръден кош, а може би и красив гръб или тънки крака. Това, с което се гордеете, е необходимо да се подчертае с помощта на правилно подбран стил на обличане.
Коментари
 1. Елена
  29.01.2016

  Имам изпъкнал корем.Обикновено избирам рокли с висока талия.

Напишете коментар
Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. За здраве, винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

отношения