Стилове и модели на облеклото

Облечи право силует - за любителите на класиката и минимализма

Облечи право силует - за любителите на класиката и минимализма

присъединете се към дискусията

 
Съдържанието
 1. Удобства
 2. Кой е подходящ?
 3. Стилове и модели
 4. дължина
 5. Пълна ли е?
 6. Какво да облека?

Роклята, която е оформена като правоъгълник, е една от най-търсените рокли в гардероба на модата. Подобни рокли на вкус и тези, които обичат класическите дрехи, и любителите на минимализма. Но преди да купите такава рокля за себе си, си струва да разберете какво привлича дрехите от такъв стил, на кого отиват и какво обикновено носят.

Удобства

Правната рокля е универсален предмет на дамския гардероб, защото подчертава женствеността на фигурата и е подходяща за всеки повод. Такъв атрактивен и елегантен модел може да бъде закупен вместо класическата рокля на обвивката.

За производството на прави рокли се използват различни тъкани. Например, за шиене на летни модели изберете въздух и леки материали, за зимни дрехи - костюм плат, вълна, габардин или трикотаж. Шифон, дантела, брокат, сатен, коприна и подобни скъпи тъкани са избрани да създават вечерни рокли от този стил.

Цветовите вариации на правите рокли също са много разнообразни. Моделите са украсени с рисунки, бродирани елементи, пайети, мъниста, дантела и други декори. Сред летните рокли са популярни директни рокли с животински мотиви или флорален печат.

Кой е подходящ?

Такъв стил ще подхожда на жена от всякаква височина - и двете високи (в този случай той ще подчертае тънка фигура) и ниско (такава рокля ще визуално добави няколко сантиметра). Но по отношение на вида на фигурата в права рокля има свои собствени изисквания. Най-хубавото е, че този вид рокля изглежда на момичета, чиято фигура прилича на пясъчен часовник или правоъгълник. Във втория случай талията обикновено се подчертава с тънка лента.

Момичета с фигура, подобна на обърнат триъгълник, ябълка или круша, не си струва да се облича с право силует. Този стил допълнително ще подчертае широките рамене, пълните бедра или присъствието на корема. Ако наистина искате да изберете права рокля, трябва да потърсите модел с тъмни вертикални странични вложки.

Стилове и модели

Традиционно роклята от този разрез има квадратна или кръгла шия и има ръкав с различна дължина. В същото време съвременните модели са по-разнообразни. Трикотажните рокли са в спортен стил, а подходящите модели на приглушени цветове - в офиса. Някои рокли имат правоъгълен асиметричен подгъв или тапицерия с волани. Интересна вариация на нарязаната права рокля може да бъде наречена остри рамене.

С ръкави

Много прави рокли имат ръкав, който може да бъде дълъг или къс. В същото време, цветът на ръкава може да бъде в унисон със самата рокля или контраст. Интересно е да се видят и модели с един ръкав.

без ръкави

Можете да срещнете прави платове на ремъците и едно рамо. В допълнение, има модели на "тръба", в която липсват ремъците. Дългите прави рокли също могат да имат американска ръкавна извивка.

дължина

Дълги към пода

Такива рокли от директен разрез най-често се избират за празнично събитие, тъй като този стил има способността визуално да простира силуета, добавяйки към жената грация и тънкост.

MIDI

Правната рокля с дължина до коленете често се избира, за да се създаде бизнес лък. В такава рокля, жената изглежда елегантна и сдържана, така че тази рокля се вписва добре в облеклото. В този случай черните, тъмни, кафяви или сиви рокли са най-търсени.Декора за такива модели се използва до минимум, например, може да бъде само бяла дантела яка.

кратко

Прав мини рокля ще бъде добър избор за юбилей, парти или корпоративно събитие. С такава рокля, ярки бижута, прическа и малка чанта изглеждат добре.

Пълна ли е?

Момичетата с много големи бедра или големи празни дрехи с корем се препоръчват да избягват. Но с малка пълнота, такива тоалети са доста подходящи в гардероба, особено ако изберете модел с вертикален отпечатък или с вложки от тъмен цвят от двете страни.

В допълнение, с помощта на цветни акценти можете да отклоните вниманието от проблемните области, например, да изберете модел с ярки цветове в областта на гърдите или да си купите рокля, в която цветовите комбинации създават ефекта на ниска талия.

Какво да облека?

 • Добавяйки рокля с директен силует с яке, получавате елегантен и елегантен ансамбъл. Особено често тази комбинация е избрана за модели, носени в офиса.
 • Под късата права рокля можете да носите плътни черни или телесни чорапогащи, които нямат модел.
 • Добро допълнение към директната рокля може да се нарече шал.

аксесоари

Важно е да изберете аксесоари, които ще изглеждат хармонично в един общ ансамбъл за рокля с право нарязване. Най-често срещаният вариант на бижута с такава комбинация се нарича висящи обеци и обемно колие. Интересна светла украса на пряко скромно облекло ще бъде цвете на рамо или масивно колие. Ако ръкавите на роклята са съкратени, подходящата украса ще бъде гривна.

Що се отнася до подходящата чанта, след това вземете малка чанта на съединителя за вечерта заедно с правия разрез, и чанта с куфар, за да съответства на продукта, ще подхожда на роклята в офис стил. Също така с къса права рокля можете да носите правоъгълна обемна чанта.

обувки

 • Най-добрите обувки за вечерна правилна рокля са шипове.
 • Стриктно офис облекло направо нарязано с лодки.
 • Къса права рокля, изработена от дебела тъкан, изглежда добре с високи ботуши, които имат дебели токчета или платформа.
 • Сандали или глезени могат да се носят на права рокля с ярък отпечатък.
Напишете коментар
Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. За здраве, винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

отношения