Стилове и модели на облеклото

Стилове на обличане: от популярни до редки

Стилове на обличане: от популярни до редки

присъединете се към дискусията

 
съдържание
 1. С силует
 2. С нарязани поли
 3. Висока талия
 4. С най-висок разрез
 5. Безплатно изрязване
 6. Сукмани
 7. Национални стилове
 8. За пълно
 9. Стиловете на обличане за лятото
 10. зима

Роклята може да се нарече най-често срещаната и най-красивата дреха на жена. Разнообразие от стилове ви позволява да изберете правилната екипировка, която ще отговаря на вашата фигура. Нека да видим какви стилове на рокли съществуват и какви характеристики притежават.

С силует

Прави линии

Правните рокли принадлежат на класиката на стила и във вашия гардероб трябва да има такива. Той е идеален за тържества и за ежедневието.

Прав разрез, различна дължина, цвят, наличие на ръкави, дизайн на шията - всичко това като дизайнер, от който модните дизайнери сглобяват отлични модели.

Късите и средно дълги рокли могат да се носят всеки ден, докато по-дългите модели предпочитат вечерното облекло.

Повечето модели имат цип на гърба, който често служи като истинска украса. Друг характерен нюанс за права рокля е липсата на шевове в кръста.

Шийната линия на роклята на обвивката е най-често овална или кръгла, но има модели с квадратно деколте, с отворени рамене, както и с асиметрия, както и с нестандартна конструкция на шията.

Правите рокли позволяват да се подчертае тънка фигура.

Най-популярният представител на този стил е известната черна рокля от Chanel. Днес тя е класика на бизнес облекла, както и най-популярният тип коктейлни рокли.

Рокли от директен разрез се комбинират с различни аксесоари и цветови схеми, много лесно се избират до различни типове фигури. Независимо от височината, роклята пасва добре на тънки момичета и жени, които имат ясно видима талия. Ако талията е „скрита” - една права рокля с тънък колан в кръста може да „намери” с лекота.

Годе (русалка, риба)

Роклята се появи от силуета на принцеса през 50-те години. Тя се вписва във фигурата до коляното и на неговото ниво се разширява рязко.

Въпреки че изрязването на рокли изглежда е от същия тип - всъщност има много възможности за изпълнение.

Единственият непроменен детайл на роклята е монтиран връх, който може да бъде допълнен от всеки елемент:

 • отворени рамене;
 • тънки или широки ремъци;
 • един пристегнат врат

Що се отнася до гърба, тази част от роклята става ключова част от изображението:

 • отворен гръб;
 • асиметрични разрези;
 • различни тъкани.

Най-смелите решения на дизайнерите са въплътени в прорезите на талията.

Обикновено тези рокли са пришити без ръкави, но чрез експерименти, модните дизайнери създадоха рокли с русалка с дълги ръкави.

Годината на роклята в неговия разрез не е подходяща за случаен вид. Те се шият от скъпи тъкани, така че са чудесни за специални поводи. Те са идеални за малки момичета със средна физика, визуално ги правят по-високи и по-тънки.

A-Line

Рокли от този стил обикновено са дълги и се характеризират с наличието на плътно прилепнал по-скоро тясно облекло и пола, удължен надолу, който напомня буквата “А”.

Благодарение на този разрез продуктите подчертават талията и добавят към фигурата на женствеността.Най-често моделите с А-силует са представени вечер и коктейл в ретро стил или сватбени рокли.

Дизайнерите са експериментирали и са предлагали висококачествени A-line рокли.

Няма ограничения за дължина. В същото време, роклята може да бъде къса отпред и дълго назад.

Дизайнерите от ретро стил все повече се адаптират към ежедневието. Това се изразява в прости материали, спокойни цветове, в печат.

трапец

Рокля-трапеца дойде при нас от шейсетте и в същия момент се превърна в един от най-обичаните със своята изтънчена простота. Сгънат в раменете и разширяващ се към дъното, той става почти безтегловен и незабележим по тялото.

Стилът прилича на А-силует, само че талията не се вижда.

Рокли от този стил се наричат ​​универсални, тъй като са подходящи както за зрели дами, така и за млади момичета. Най-често дължината на роклята-трапеца - къса.

В производството на рокли производителите са равни на сезона и ценообразуването, както и на мястото, където го поставяте. Затова е невъзможно да се изброят всички материали и цветове, от които се шият трапецови рокли.

Що се отнася до разфасоването - тук също има много избор:

 • различни изпълнения на ръкави, до тяхното отсъствие;
 • интересен дизайн на деколтето и яката;
 • с джобове и без;
 • украсени с бродерия;
 • с печат или монофоничен.

За да добавите помпи, модели на такива рокли са пришити с многопластови поли или подстригани със завеси или гънки. Горната част на по-голямата част от рокли, трапеца представляваше деколте "лодка".

Цветна рокля Принцеса

Разликата на тази рокля от други стилове е наличието на красива деколте или отворена гърба, както и дълга пухкава пола.

Такива модели са особено привлекателни за високи дами.

Балните рокли се шият от скъпи тъкани, използвайки атрактивно и богато покритие, така че най-често този стил е представен от рокли, които са избрани за дипломиране или за сватбено тържество.

Дизайнерите експериментират с обем, използвайки наслояване, с различни версии на горната част на роклята, и с отпечатък и дори с големи съкращения.

С нарязани поли

Бебешки долари

Рокля от този стил по-често се избира от млади жени, както и от млади момичета. В този стил на обличане смесени елементи на детството и женствеността.

Роклята се отличава с къса пола, хлабава форма и често присъствие на надценена талия. Той има къс ръкав или без ръкави.

Те зашиват рокли от бебешки долари от леки въздушни тъкани, често ги подрязват с дантели. Полата на повечето модели от този стил е пухкава, с много излишни украшения. Много често, облеклото за кукли бебето е избрано като рокля за бала.

балон

В тази рокля дъното е по-обемно и изглежда, че е раздуто, с което е свързано името на стила. Такъв разрез ви позволява да скриете такива фигурни недостатъци като издут корем и пълни бедра. Също така, тази рокля е много подходяща за много тънки момичета.

Обикновено подплата се съкращава, за да се създаде формата на балонна рокля. Има и вариации, в които долната част се издава (тя се събира в гънки и се подрязва с бродерия или рисунка).

Можете да носите балонна рокля всеки ден (ако моделът е изработен от трикотаж) или изберете такъв стил за почивка (например светло шифонно облекло).

пакет

Модни жени взеха този стил от балета. Особеност на пакетаните рокли е комбинацията от облекчен връх с къса обемна пола, за шиене, която се използва от 6 до 15 слоя въздушна тъкан, например тюл.

Благодарение на пухкавата пола в рокля на пачка, можете да скриете обемни бедра, но носенето на такъв костюм заради късата си дължина струва само за собствениците на тънки крака.

Въпреки че роклята за пачки започва да се носи още през 80-те години на миналия век, днес подобно облекло остава чудо, макар и не предизвикателно. Тази рокля най-често се избира за парти или сватба.

звънец

Рокли от този тип се издуват от талията, така че използването им помага да се скрият обемните бедра, но в същото време е в състояние да подчертае бюста. Често те се допълват с колан, който допълнително се фокусира върху талията.

Най-често рокли от този стил са представени от леки летни модели, които могат да бъдат еднотипни или с различни отпечатъци.

kyulot

Такава рокля изглежда млада и смела. Неговата основна характеристика е липсата на пола - заменя се с широки панталони или шорти. За шивашки рокли от този стил традиционно се използват деним или трикотаж. Предимството на роклята-кулоти може да се нарече способността да се скрият пълните бедра и да се подчертае талията.

Тъй като този модел на рокля е по-често избран от млади момичета, цветовете на панталоните обикновено са ярки и изразителни. Екипировката може да бъде добър вариант за лятна разходка, а ако вземете продукт със сдържан цвят, той ще направи отличен работен костюм.

Висока талия

империя

Основната характеристика на този стил е да се надценява талията, като по този начин се подчертава бюста, а недостатъците на фигурата под гърдите са скрити. Дължината на роклята от този тип може да бъде много различна, а тъканите за нейното шиене се използват най-вече течащи.

Изработени в различни дължини, украсени с камъни, панделки или кристали, те са подходящи за посещение в магазина и под короната.

гръцки

Ако искате да очаровате своя човек или да привлечете вниманието на другите - вашият избор трябва да бъде върху рокля в гръцки стил.

Леките и безтегловни тъкани се избират от производителите за тези рокли, така че да изглеждате като богиня, която току-що е слязла от върховете на Олимп.

Гръцката се облича в своя разрез и има висока талия и занижена. Той е комбиниран с ръкав, различни варианти на дължина, а също и стрийминг гънки на въздушна тъкан. Такива рокли са подходящи за всеки, просто трябва да си вземете модела, на който има безброй комплекти на пазара.

В тази рокля можете да се появите навсякъде и дори да слезете по пътеката.

Комбинирайте ги със светли сандали на пета, платформа или без, с лапи на дълга верига или без нея.

От бижутата, които най-добре пасват на тънки гривни, изработени от благородни метали или направени за тях, можете да комбинирате и гръцка рокля с широк пръстен от гривна, различни обеци и малък брой пръстени.

Можете да пъхнете цвете в косата си, да добавите малка диадема или метална шпилка с камъни.

рубашка

Името на този стил се свързва с английската дума "smock", което означава декорация на роклята с къдри. И така, основната характеристика на тези екипировки са буйни украшения. В допълнение, роклята обикновено е с висока талия и свободно дъно.

Повечето от тези дрехи имат дължина над коленете. Много от тях нямат ръкави или ремъци.

Тъй като роклята е без коса, тя е идеална за момичета в тялото. Този модел ще бъде добър вариант за коктейлна рокля, както и удобен за бременни жени.

С най-висок разрез

Рокля с миризма

Този стил се характеризира с наличието на V-образен прорез, оформен от оран на един рафт към друг и многобройни гънки. Тази рокля се препоръчва за момичета с изразителна фигура, защото тя помага да се подчертае бедрата и талията, и особено - гърдите.

Първите рокли с мирис се шиеха от памучен плат с цветен модел. Те харесваха американците, защото бяха гъвкави и прости. Сега за производството на модели от този стил, като се използват различни материали с различни цветови опции.

Дължината на роклята с миризмата е много различна. След като вземете подходящ вариант, получавате рокля за назначаване или празник или ежедневен модел за офис.

От американската ръкавна извивка

Горната рокля на този стил е подобна на върха, тя обхваща шията на жена. Такива рокли, американски жени изглеждат много женствени, така че по-често представлявани от вечерни рокли. Те са по-ниски момичета, които имат тънка талия.

Рокля на риза

В този стил женската мода се комбинира с мъжкото, защото на върха на облеклото е представена риза, а отдолу - пухкава пола. Особено разпространена е рокля-риза след 60-те години на миналия век. Ако по-рано такава рокля винаги е имала яка, може да липсва в съвременните модели.

Роклята на ризата също е права и леко монтирана. Много модели имат колан.

Основните предимства на стила са практичността и комфорта.

несиметричен

Отличителната черта на тези рокли е непропорционалната дължина на подгъва или плешката.

Най-често в асиметрична рокля предната част на полата се скъсява, а гърбът, напротив, се удължава. В допълнение, за много модели, дъното на роклята е удължено от едната страна.

Рокля за поло

Такава спортна рокля се появи в Обединеното кралство в края на 20-ти век на базата на поло. Памукът и трикотажът се използват за тази рокля.

Горната част на модела е подобна на тениска, а дължината на роклята е най-често средна или мини (макси е много по-рядко срещана).

Основните характеристики на роклята за поло включват наличието на стойка, джобове и бутони в горната част на продукта.

Този стил на обличане подхожда на всяка жена, но изглежда най-атрактивна при тонизирани спортни момичета. Тъмните модели, допълнени с колан, изглеждат особено женствени.

Най-често тези рокли са закупени за отдих, разходки или спорт, но в скромен модел със средна дължина е позволено да отидете и да работите в офиса.

Cheongsam

Така наречените елегантни и елегантни рокли, чийто вид е повлиян от културата и модата на Китай. Те са плътно прилепнали модели с вертикална яка, с мирис по диагонал и малки разфасовки по страните.

Най-често за тяхното шиене използват ярка коприна, която може да бъде изобразена с цветен модел.

Cheongs роклята се препоръчва за крехки и мънички млади дами, които искат да подчертаят своите изящни форми. Той е дълъг и къс и се представя вечер, ежедневни възможности.

Безплатно изрязване

Рокля чанта

Характеристиките на този стил на рокли са свободно отрязани и липсва талията, така че роклята става като торба.

изместване

Модели на рокли от този стил се различават по дължина до коляното и прости линии. Те имат, като правило, малък ръкав или изобщо не, но може да има и яка.

Рокля Shift, подходяща за всяка форма. Името му в превод означава „смяна“, тъй като подобно облекло стана популярно през 50-те години на миналия век.

Модерните рокли-Shift често шият вълна или трикотаж, така че те са най-търсени като ежедневни дрехи.

туника

Роклите от този стил са представени от къси рокли с разхлабени и разкроени ръкави.

Тъй като туниката не е подходяща, тя е подходяща за жени, които имат много различен тип фигура. Шият стил главно от леки материали.

Популярността му се дължи на гъвкавостта на приложението. За тази рокля можете да носите панталони и да получите добър бизнес ансамбъл. В лека шифонова туника е приятно да бъде през лятото, а в ярка и елегантна рокля от този стил можете да отидете на парти.

Сукмани

Рокли от този стил са леки и удобни. Най-често те нямат ръкави (повечето от сарафите имат ремъци), а благодарение на свободното изрязване, тези дрехи ще подхождат на момичетата с всякаква фигура.

Съвременните сарафани се шият от различни видове тъкани, но за лятото по-често се използва памук, а зимните модели са плетени. Ремъци идват в различни дебелини, могат да бъдат завързани, закрепени и подредени с лъкове.

Роклята е много популярна ежедневна рокля, а също така често се носи от бременни жени.

Национални стилове

кимоно

Рокли от този стил са адаптация на японската национална носия.Те са търсени благодарение на удобния стил, използването на естествени меки тъкани (често коприна), широки ръкави, ярки цветове.

Роклята на кимоно няма бутони, тъй като облеклото мирише. Такива тоалети могат да служат както за удобни дрехи за всеки ден, така и като "изходна" рокля.

сари

Този стил на обличане е заимстван от дрехите на същото име на индианците. В оригинала това е парче плат, което е било увито около тялото по специален начин.

Благодарение на свободното изрязване роклята се оказва универсална и подходяща за жени от всякаква възраст и с всякаква фигура.

Модерните сари рокли са представени със стилизирани шифон или копринени рокли, подобни на оригиналните сари само в богати цветове и бродерия. Тези рокли не са подходящи за бизнес жени, но ще бъдат добър избор за ходене и релаксация.

саронг

Тази рокля се появи благодарение на националните костюми на индонезийци, азиатци и жители на Океания.

Първите саронски рокли бяха създадени като екипировка за плажа, които бяха вързани на гърдите и паднаха до глезените. Ето защо този стил е най-подходящ за горещо лятно време.

За пълно

Момичетата "в тялото" доставят неприятности, за да намерят перфектно облекло, защото повечето модели са предназначени за слаб. Ето защо дизайнерите произвеждат цели редици рокли за пълното.

Съветваме ви да изберете А-силуетни рокли или трапец, като можете да изберете и модели в стил Ампери. Поставени в гърдите и свободно течащи, такива рокли ще скрият недостатъците и ще подчертаят достойнството. Не подхождате мини дължината на модела.

Пълно, но подходящо момиче пасва на роклята "на фигурата", но не стегнато.

В зависимост от случая, изберете вашия костюм не само в стил, но и в цвят. Роклята в повечето случаи трябва да бъде еднотонна, за предпочитане в класически тонове. Но можете да експериментирате и да изберете цветовете за вашия тип.

Чанти, изберете средни и малки размери в цвят, съответстващи на цялостния образ. Що се отнася до обувките, масивните модели са нежелани, но и твърде леките са неуместни. Най-доброто от всичко е "златната среда" - обувки или сандали с токчета или платформа със средна дължина.

Декорации с малки размери, спретнат и елегантен, допълват цялостния образ. Можете да украсите шията с лек шал или сатен шал.

Стиловете на обличане за лятото

През лятото всяко момиче иска да изглежда още по-привлекателно и успява да направи това с помощта на добре подбрано облекло.

През лятото можете да носите рокля от всеки стил: гръцки, империя, година, трапец, пухкави, риза, комбинация, ретро, ​​бюстие и дори спорт. Всичко зависи от причината и ситуацията, за която е избрана екипировката.

Изберете цвета, дължината и стила на фигурата, аксесоарите допълват образа - и вие ще създадете истинско усещане. Очила, чанти, обувки и бижута могат да бъдат много разнообразни.

зима

Винаги трябва да изглеждате добре дори в най-студеното време на годината. Най-често през зимата са популярни плетени рокли с различни стилове, дължини и цветове. Те се комбинират с разнообразие от чанти и ботуши, добавят се водолази, ръкавици. Туниката може да се носи под дънки или обикновени гамаши.

Зимните рокли от дебели тъкани също се предлагат в различни стилове:

 • със и без ръкави;
 • Рокли, Туники;
 • рокли, жилетки;
 • Сукмани;
 • Една форма;
 • прави линии.

Тези стилове отговарят на шалове, шалове и пелерини, ботуши и ниски обувки, разнообразие от бижута, ръкавици и палта. Под тях можете да носите обикновени поло, топли и чорапогащи.

Коментари
 1. Алла
  14.02.2016

  Уау! Колко стила, и рядко, като цяло, виждам за първи път :)

Напишете коментар
Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. За здраве, винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

отношения