Стилове и модели на облеклото

Рокли от скрап материали - от прости до най-екстравагантни изображения

Рокли от скрап материали - от прости до най-екстравагантни изображения

присъединете се към дискусията

 
Съдържанието
 1. Разнообразие от скрап материали
 2. Защо ви трябва оригинална рокля
 3. От мъжката риза
 4. Тениски или тениски
 5. От шал
 6. От мъжките връзки
 7. От палатката
 8. хартия
 9. От едно лъскаво списание
 10. ядивен
 11. От топки
 12. От ястия
 13. От торбата за боклук
 14. Няма чанти
 15. За дискове
 16. От мълния
 17. Скоч
 18. Есенни листа
 19. От цветя и растения
 20. От други материали

Потокът от време не спира. Не спира и мода. Всеки ден става по-лесно да се следват модните тенденции, защото все по-често на модните подиуми се появяват дрехи от скрап материали.

Рокли, направени със собствените си ръце, не само показват уменията и творчеството си, но и актуализират гардероба с чифт нови оригинални тоалети. Повечето от представените в статията рокли не са много подходящи за ежедневието, но няколко идеи ще бъдат напълно реализирани и ще направят снимките ви по-интересни.

Разнообразие от скрап материали

За създаването на екипи от импровизирани означава всичко, с изключение на обемисти и тежки материали.

С една дума, по време на курса си струва да се изпразни всичко, което лежеше на мецанина, и вече имаше един крак в кошчето.

Защо ви трябва оригинална рокля

Рокля от импровизирани средства ще ви позволи да демонстрирате своята креативност, да участвате в състезанието, да се откроявате на тържеството, както и да актуализирате стари дрехи, които са извън модата или вече са ви уморени.

Освен това, това е най-оригиналният начин да получите чифт рокли без никакви специални финансови разходи.

От мъжката риза

На върха на популярността сега е рокля от голяма мъжка риза. Можете да намерите много начини да превърнете ризата в рокля, но ще се съсредоточим върху две основни.

Първият метод е без шиене. Закрепваме ризата на себе си, така че шията да е по-висока от гърдите, а яката да е като подгъв. Ръкавите се обвиват около талията и се завързват на носа. Необичайната и стилна рокля е готова!

Прочетете повече в статията как да си направиш рокля от мъжката риза.

Вторият вариант, както вече разбрахте, е превръщането на ризата в рокля с помощта на шиене. Интернет е изпълнен с разнообразни начини за преработка, така че лесно можете да намерите подходяща опция и да изглеждате извънредно и ярко.

Тениски или тениски

Друг популярен материал е мъжката тениска или тениска. Има и много прекрасни и интересни модели.

Ако тениската е голяма и сте малко момиче, тогава можете да превърнете тази тениска в рокля с помощта на шиене.

От шал

Beach pareo или голям шал със същата лекота се превръща в рокля.

Вземайки два еднакви шала, завържете ги в единия ъгъл. Да предположим, че е дясното рамо. Хвърляме една кърпичка напред, а втората - обратно. Взимаме шалчето до страничните ъгли и го връзваме от дясната страна, а страничните ъгли на предната - отгоре и отляво. Добавете тънка каишка към колана си и сте красива!

Можете също да направите интересен костюм от един шал, като го обвържете по различни начини.

От мъжките връзки

Още преди тази мода дойде, и с нея, и дизайнери. Вратите, зашити заедно и органично съчетани помежду си, се превръщат в ненадминато и красиво мини рокля. Ако имате много материал на склад, можете да създадете рокля с максимална дължина.

Рокля от два цвята, не само зашита помежду си, но на някои места образуващи тъкани, изглежда изключително и отлично.

От палатката

Защо не? Представете си рокля с отворен и монтиран плот, преден цип, дълга пола и опашка, която се простира на гърба. Изпълнена в няколко цвята, тази рокля изглежда невероятно сама по себе си. И ако премахнете всичко, което показва предишната цел и използване на тъкани, то тогава много малко хора биха предположили, че тази рокля е създадена от вас от импровизирани средства.

Креатистите отидоха по-далеч и комбинираха туризма с модата, създавайки рокли-палатки.

хартия

Всяка къща имаше ремонт, след което имаше парчета и дори ролки от тапети и хартия. С течение на времето те станаха прашни на тавана или мецанина. Време е да ги вземем и да им вдъхнем втори живот, създавайки хартиена рокля със собствените си ръце.

Поставете върха с няколко хартиени бримки около торса. Зад или отстрани залепваме хартията със скоч. По този начин можете да направите и права пола, която да комбинираме с елече. Ако не ви харесва тази опция, можете да вземете стара пола, към която прикрепяте конусовидните пръстени от хартия и в няколко слоя. Вземи обемна и пухкава пола. По този начин можете да шиете влак или допълнителни нива.

Най-удивителното е, че цели семинари са създадени, за да създадат оригинални дрехи.

За да създадете хартиено облекло, можете да вземете: тапети, вестници, списания, салфетки, опаковки за бонбони, кутии, опаковки, картон, велпапе и дори тоалетна хартия.

Но не всеки ще си помисли за шиене на рокля от детска книга.

Рокли от хартия могат да се носят няколко пъти, ако са внимателно нарязани „по шева“, които след това се запечатват с лента. Просто и практически безплатно. И най-важното - красива. Нищо чудно, те казват, че всички гениални в простота.

От едно лъскаво списание

Абсолютно всички къщи имат купчина ненужни лъскави списания, в които харесвате един или два артикула. Изрязваме или разкъсваме предмети, сгъваме ги в татко и оставяме списанията да отидат в роклята. В края на краищата, не сте имали рокля от списанията?

Игла и конец, телбод, ножици, списания, скоч лента и рокля са всичко, от което се нуждаете.

ядивен

От бонбони

Да, да, не чухте. Ако не сте сладък, тогава се опитайте да създадете рокля от шоколади. Разнообразието на опаковките ще ви помогне да създадете специфична цветова гама, а бонбоните с различна форма ще ви помогнат да украсите различните елементи на облеклото.

Всичко, от което се нуждаете, е да си купите бонбони и да се снабдите с игла и конец. Зашийте старите бонбони на роклята, като ги поставите така, както ви диктува фантазията - и вие сте гарантиран успех. Вие ще бъдете царицата на топката, най-важното, от сладките зъби, за да стоите настрана.

От шоколад

От този красив десерт създайте цели колекции от рокли, които завършват шоколадовите фестивали.

От плодове и зеленчуци

За вегетарианци и водещ здравословен начин на живот художникът от Корея създава рокли, изработени от зеле, лук, зеленчуци, бананова кора и други вкусни и здравословни зеленчуци.

на печене

Модните дизайнери са показали как да заменят ръкавите с вкусни хлябове. Обикновените биберони също намериха място в един екстравагантен свят на модата. Те бяха използвани като украса.

От месо

Ядлива, но не много вкусна рокля от сурово месо. Тя също не изглежда естетично, но това не попречи на Лейди Гага да я използва за нейните скандални цели.

От топки

За смелите експериментатори идеята за рокля от балони ще свърши работа. И двете продълговати топки за моделиране и обикновените топки, които украсяват интериора, ще бъдат подходящи за създаването.

Можете да ги свържете във всякакви видове тъкани и шарки - всичко е във вашите ръце и зависи от вашето въображение. Лека рокля от топки ефективно и незабравимо блещука и играе със светлина, подходяща за решаващи момичета, които не се страхуват да бъдат в центъра на вниманието.

Нежно носталгична за детска рокля от топки за детска манеж. Ако обемистият силует е малко смущаващ, можете да ги замените с топки от дезодоранти или с тенис, след като ги декорирате.

От ястия

Натрупаните вилици и лъжици, както и камшици могат да се използват и за други цели. Роклята от пластмаса е по-достъпна и нежна, а роклята от неръждаема стомана ще придаде желаната острота на образа.

Няма нужда да се предположи, че счупени ястия - това е за съжаление. За щастие - под формата на нова рокля. Така с помощта на порцеланови парчета можете да създадете шедьовър.

От торбата за боклук

От чували за боклук могат да се създадат отлични и невероятни рокли. Надутите пакети ще създадат пищна дреха на принцесата. И пакети, нарязани на ресни, а след това зашит с буйни къдрици ще помогне да се създаде образ на Амазонка воин.

Дрехите от черни пакети ефективно изглеждат. Това изображение е идеално за празнуване на Хелоуин.

Също така си струва да се обърне внимание и на други домакински пластмаси. От дъното на бутилките се получи страхотна рокля. И от съдове за еднократна употреба - комбиниран костюм за принцеса от една приказка.

Няма чанти

Карирани или обикновени торби за народен пазар не са най-лошият материал за създаване на необичайни дрехи. Освен това клетката винаги е в мода.

За дискове

На старата едноцветна тениска, тениска или рокля можете да шиете дискове или парчета дискове - облекло за посещение в клуб или на дискотека.

Роклята от дисковете изглежда интересна и необичайна, а благодарение на отразяващите свойства, тя е и грандиозна.

От мълния

Рокля от светкавица, представена от един млад дизайнер, изглежда невероятно и екстравагантно. А какво сме ние, а не дизайнери? Ние шием циповете помежду си по модела и без дартс. Персонализиране на размера.

Можете да създадете комбинирана рокля, където корсетът или полата е направен от ципове, а вторият елемент е взет от друго облекло. Тя ще бъде много стилна и интересна.

Скоч

Изненадващо, многоцветната лепенка помага за създаването на необичайни, кисели рокли.

Есенни листа

През есента листната рокля ще бъде много удобна и бюджетна опция. За да го създадат, са необходими чисти цели листа, които са зашити от опашката по същия принцип като дисковете. Изглежда вкусна и свежа. Но все пак има няколко съществени недостатъка, на които трябва да обърнете внимание.

 1. Листата на роклята трябва да бъдат създадени непосредствено преди събитието, което ще го носите. Листата се изсушават много бързо и може да не се окаже точно това, което бихте искали.
 2. Също така, листата са много крехък материал. Опашките се разпадат и листата падат, създавайки пропуски в очертанията на облеклото. Ето защо, облеклото трябва да се носи с повишено внимание.

От цветя и растения

Любовта към цветята никога няма да избледнее. Те са отлично средство за проявяване на чувства, домашен декор и напоследък материал за рокля.

Естествените костюми за цветя остават актуални не само за различни фестивали, но и за концерти.

От други материали

Материалите на помощниците са толкова многобройни, че е трудно да се поставят в една статия.

Роклите са изработени от пера от пауни, но никой не забранява да се експериментира с птици.

Изсушената трева и сламата също са подходящи за тъканата бална рокля.

Накратко, някои от горепосочените материали, както и ръкавици, стари чадъри, ненужни плюшени мечета, бирени шапки, бирени кутии, крушки, коса - не ги изхвърляйте. И какво ще стане, ако някога стане полезно.

И ако ви свършат фантазията, а след това използвайте рекламата на производителите на различни продукти.

Надяваме се, че статията ще бъде полезна за вас и ще бъде полезна. Не забравяйте, че всичко е във вашите ръце - най-важното е да бъдете търпеливи и да се въоръжите с фантазия, а останалото ще последва. Успех във вашите начинания.

Напишете коментар
Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. За здраве, винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

отношения